Jadłospis

13.01.2020 (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Zupa brokułowa ( kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo (pszenne, słonecznikowe, razowe )

II- Spagetti ( mięso mielone wp/drobiowe)

III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc

14.01.2020 ( alergeny-1,3,6,7,9,10 )

I- Zupa krupnik ( żeberka paski) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)

II- Kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem

III – Sok przecierowy, woda niegazowana, owoc

15.01.2020 (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Zupa barszcz biały ( kiełbasa biała) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)

II- Pierogi z serem, musem śmietanowo-jogurtowym

III- Mięta, woda niegazowana, owoc

16.01.2020 (alergeny-1,3,6,7,9,10)

I- Zupa koperkowa ( kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo (pszenne, słonecznikowe, razowe )

II- Udziec wołowy z kaszą gryczaną, surówka z kiszonego ogórka

III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc

17.01.2020 (alergeny-1,3,4,6,7,9,10)

I- Zupa zacierkowa ( skrzydło z indyka) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną , pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)

II- Ryba ( miruna) w panierce z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty

III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

Print Friendly