Jadłospis

stolowka

 


10.06.2019 ( alergeny-1,3,6,7,9,10,)
I- Zupa z fasolki szparagowej (kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Klopsy w sosie koperkowym z kaszą gryczaną, marchewka gotowana
III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc
11.06.2019 ( alergeny-1,6,7,9,10 )
I- Zupa jarzynowa( żeberka wp.) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo
(pszenne, słonecznikowe, razowe )
II- Kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, pomidor z cebulką
III- Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc
12.06.2019 (alergeny-1,3,6,7,9,10)
I- Zupa barszcz ukraiński (kura rosołowa.) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Makaron świderki z truskawkami, śmietaną
III- Herbata , woda niegazowana, owoc
13.06.2019 (alergeny-1,3,6,7,9,10)
I- Zupa szczawiowa ( kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, pieczywo
( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Szynka wp. z makaronem penne, mizeria
III – Kompot wieloowocowy, woda niegazowana, owoc
14.06 .2019 (alergeny-1,3,4, 6,7,9,10)
I- Zupa barszcz biały ( kura rosołowa) z ziemniakami, włoszczyzną, śmietaną, pieczywo ( pszenne, słonecznikowe, razowe)
II- Ryba w panierce z ziemniakami, surówka wiosenna
III- Herbata owocowa, woda niegazowana, owoc

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, oregano, bazylia, papryka mielona. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

MOŻLIWOŚĆ WYSTĘPOWANIA ALERGENÓW
1-ziarna zbóż zawierające gluten
2-skorupiaki
3-jaja i produkty na ich bazie
4-ryby
5-orzeszki ziemne
6-ziarna sojowe i produkty na ich bazie
7-mleko i jego przetwory
8-orzechy (laskowe, nerkowce, pekan)
9-seler i produkty pochodne
10-gorczyca
11-ziarna sezamu
12-dwutlenek siarki
13-łubin i produkty pochodne
14-mięczaki

 

stolowka1

ZALEGANIE Z PŁATNOŚCIĄ ZA OBIADY  SKUTKUJE ODMOWĄ WYDANIA POSIŁKU 

UWAGA

W przypadku chęci wykupienia obiadu na poszczególny dzień (jednorazowo)
proszę o zgłaszanie w/w informacji
pracownikom stołówki szkolnej
do godziny 10.00 danego dnia.

Print Friendly